Klim jij geregeld op jouw racefiets/mountainbike en trek je de omgeving in? Hier zijn een aantal superhandige apps om jouw prestaties bij te houden.

Strava

strava-logoStrava is misschien wel de bekendste app van allemaal, dat is mede te danken aan de profrenners die ook gebruik maken van deze app. Je kan eenvoudig de afgelegde routes terugkijken, de afstanden en de prestaties bekijken, en je ook nog eens meten met alle andere gebruikers, en natuurlijk ook je vrienden. De Strava app is op alle smartphones te gebruiken, na het downloaden hoef je alleen maar even een account aan te maken, en je kan starten. Je kan bekijken wie in jouw omgeving ook een bepaalde route heeft gereden, en jezelf daar mee vergelijken, wie is het snelste uit jouw omgeving?. Deze app is ook te gebruiken door mensen die geen internet op hun telefoon hebben, de route wordt opgeslagen en zodra jij weer verbinding maakt met een wifi netwerk kan je de gegevens publiceren.

De Strava app is zeer uitgebreid, en het mooie is, het kost helemaal niet. Je kan Strava kosteloos gebruiken.

Endomondo

EndomondoIn principe is de app Endomondo hetzelfde als de Strava app, je kan jouw route, afgelegde afstanden en andere statistieken opslaan en delen met de buitenwereld. Via de GPS functie van jouw telefoon wordt de route opgeslagen en alle gegevens verzamelt, daarom moet je die zeker aan zetten, en je hebt dus geen internetverbinding nodig. Deze app is net als de andere ook te gebruiken voor andere sporten, de werking blijft hetzelfde. Je kan een functie aanzetten waarbij je als ware gecoacht wordt door de app, je krijgt dan geregeld de tijden en afstanden door. Je kan het zien als een extra motivatie om nog betere tijden neer te zetten.

De Endomondo app is gratis te downloaden in de Play Store en iTunes, wel zijn er in-app aankopen, maar dat kan je zelf bepalen of je daar gebruik van wilt maken.

Fietstijden

fietstijdenDit is leuk! Een app van Nederlandse bodem, gemaakt voor Nederlandse wielrenners en mountainbikers, en daarom maakt deze app, als enige ter wereld, gebruik van Nederlandstalige audiocoaching. Zo krijg je hulp bij, bijvoorbeeld, de interval trainingen, gedurende de training krijg je tijden en snelheden door. In de app kan je ook kijken waar winkels, fietsroutes en evenementen bij jouw in de buurt zijn. Deze app is net als de andere apps te gebruiken op alle smartphones. Het gebruik van de app kost niets, echter zijn er wel in-app aankopen waarmee er meer functionaliteiten bij komen. Zo kan je uitdagingen aangaan, met je vrienden en met jezelf.

Bovenstaande apps hebben in de basis dezelfde functionaliteiten en zullen in principe allemaal voldoen aan jouw wensen. Wel kan je letten op extra kosten, en de gebruiksvriendelijkheid. De ‘basisversie’ van bovenstaande apps is gratis, daarom kan je gerust eens experimenten met de apps en kijken welke jij het makkelijkste vindt werken. Heb jij een unieke app gevonden, waarvan wij zeker het bestaan moeten weten? Laat het dan weten en wie weet staat deze binnenkort op Cyclingzone.